IZBORI

Dušica Runić i Darko Kajtez kandidati na prijevremenim izborima za načelnika općine Drvar

Kajtez se na listi SNS-a se našao i tokom oktobarskih izbora prethodne godine, kada je osvojio 301 glas

U Kajtezovom vlasništvu i jedini hotel u Drvaru

B. Šobat

5.1.2019

Na predstojećim prijevremenim izborima na upražnjeno mjesto načelnika Općine Drvar, građani će moći birati između 2 kandidata. Prema ovjerenoj kandidatskoj listi koju je objavio CIK, za ovu funkciju će se boriti Dušica Runić (SNSD) i Darko Kajtez, koji se na izbore prijavio kao nezavisni kandidat.  

Dušica Runić, koja je po struci diplomirani ekonomista, obavljala je ranije dužnost profesorice i direktorice Srednje škole u Drvaru. Na proteklim općim izborima osvojila je 721 glas, što je ipak bilo nedovoljno za mjesto zastupnika u kantonalnoj skupštini. 

Poslije SNSD-ovih Gorana Broćete, Dragane Damjanović i Drage Puzigaće koji su izborili mandate u kantonalnoj skupštini, Dušica Runić važi za najjačeg kandidata ove stranke na lokalnoj razini, gledajući na prošlogodišnji izborni rezultat.

Nezavisni kandidat i vlasnik jedinog hotela u Drvaru, Darko Kajtez, osim što se bavi privatnim biznisom, obavlja i funkciju odbornika u Općinskom vijeću Drvar, gdje je izabran 2016. godine na listi SNS-a. 

Na listi SNS-a se našao i tokom oktobarskih izbora prethodne godine, kada je osvojio 301 glas, što je također bilo nedovoljno za dobijanje mandata u Skupštini Livanjskog kantona. SNS je trenutno druga stranka po snazi u Drvaru.

Prijevremeni izbori se održavaju pošto je dosadašnji općinski načelnik Goran Broćeta, podnio ostavku, kako bi preuzeo poslanički mandat u Skupštini Livanjskog kantona. Datum održavanja izbora je 17. februar.


Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik sa Dušicom Runić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.