SARAJEVO

Nagrađeni najbolji matematičari općina Centar i Novo Sarajevo

Pobjednici idu na kantonalno takmičenje

Ž. T.

6.3.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+8

U Osnovnoj školi „Hrasno“ održano je općinsko takmičenje iz matematike za učenike VII, VIII i IX razreda. Učestvovalo je 80 učenika iz osnovnih škola s područja općine Novo Sarajevo.

U kategoriji VII razreda prvo mjesto osvojio je Vedad Kozica iz OŠ „Grbavica I“, drugo mjesto je pripalo Kerimu Babiću iz OŠ „Malta“, dok je treće mjesto zauzeo Mak Ostrogonac iz OŠ „Čengić-Vila I“.

U kategoriji VIII razreda na prvom mjestu je Ilma Čeljo iz OŠ „Grbavica II“, na drugom je Faris Čaklovica iz OŠ „Kovačići“ i na trećem mjestu Džejla Selimović iz OŠ „Čengić-Vila I“.

U kategoriji IX razreda prvo mjesto je pripalo Abdulahu Jasinu Hadžoviću iz OŠ „Grbavica II“, drugo Vedadu Gaštanu iz OŠ „Čengić-Vila I“, dok je treće mjesto osvojila Esma Jakupović iz OŠ „Kovačići“.

Pobjednici ovog takmičenja predstavljat će općinu Novo Sarajevo na kantonalnom takmičenju osnovaca iz matematike.

Također, u prostorijama Osnovne škole „Vladislav Skarić“ na Skenderiji održano je općinsko takmičenje učenika iz matematike.

Takmičili su se učenici sedmih, osmih i devetih razreda iz svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar, i u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji.

U pojedinačnoj konkurenciji učenika sedmih razreda najbolji je bio Filip Krištić iz Katoličkog školskog centra, drugo mjesto osvojila je Sara Smajić, učenica Osnovne škole „Isak Samokovlija“, a treće Merjem Rovčanin iz škole „Musa Ćazim Ćatić“.

Od takmičara koji pohađaju osmi razred prvo mjesto osvojila je Asja Ćatić iz Osnovne škole „Musa Ćazim Ćatić“, drugoplasirani je Hanan Filipović iz škole „Isak Samokovlija“, dok je na trećem mjestu Adnan Muradbegović iz škole „Safvet-beg Bašagić“.

Od matematičara iz devetih razreda koji su se takmičili prvo mjesto sa istim brojem osvojenih bodova dijele Uma Hasanović i Armin Kadić iz škole „Musa Ćazim Ćatić“, drugoplasirana je Amina Lukovac, učenica škole „Hasan Kaimija“, dok je na trećem mjestu Admir Zatega iz škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“.

U ekipnoj konkurenciji takmičenja učenika sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Katolički školski centar, drugo OŠ „Musa Ćazim Ćatić“ i treće škola „Isak Samokovlija“. Kad je riječ o takmičenju matematičara iz osmih razreda, u ekipnoj konkurenciji na prvom mjestu je Osnovna škola „Musa Ćazim Ćatić“, drugoplasirana je škola „Isak Samokovlija“, a na trećem škola „Safvet-beg Bašagić“. Škola „Musa Ćazim Ćatić“ ekipni je pobjednik i takmičenja učenika devetih razreda, drugo mjesto u toj konkurenciji zauzela je škola „Hasan Kaimija“, a treće Osnovna škola „Isak Samokovlija“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.