GORNJI VAKUF Pomažu joj roditelji Dženana i Nedim

Sedmogodišnja Emina posti prvi ramazan

Emina u koverte napisala želje, a po jednu otvara nakon svakog dana posta

N. Č.
30.05.2019 13:02

Emina voli okupljanja za ramazan

Emina Bajraktarević, sedmogodišnja djevojčica iz Gornjeg Vakufa, prvi put posti. U tome joj pomažu njeni roditelji Dženana i Nedim, ali i školski drugari. Njena majka osmislila je način kako da joj omili post i iščekivanje iftara. Napravila je malu igru sa 29 koverti, u koje je Emina napisala svoje želje, a po jednu otvara nakon svakog dana posta.

- Najviše me iznenadilo kada je Emina nakon petnaestak želja rekla da ona više ne zna šta bi poželjela, ali bi htjela da od svog džeparca kupi slatkiše i poklone za porodicu koja je u potrebi. Ramazan je mjesec milosti i drago mi je što u njoj raste samilost prema drugim ljudima - kazala je Eminina majka Dženana, koja radi kao profesorica u Elči Ibrahim-pašinoj medresi u Travniku.

Malena Emina zna da je poslije iza svakog posta čeka nagrada, a pitali smo je i kako ona doživljava ovaj mubarek mjesec.

- Volim ramazan, jer čekam da se kandilji upale, a mi se okupimo i jedemo šta poželimo za iftar. Mama se potrudi da mi spremi šta želim, mada ja ne želim mnogo, jer znam da ima djece koja nemaju, pa onda budem zadovoljna onim što imam - kazala je Emina.

Komentari

NA VRH