VLADA BRČKO DISTRIKTA

Osuđen napad: Zapaljena vikendica šefa Jedinice kriminalističke policije

Spomenuti policijski dužnosnik u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama

PBD BiH: Poduzeti mjere na otkrivanju počinilaca

B. C. / Avaz.ba

12.6.2019


Šef Policije Distrikta Brčko BiH upoznao je danas Kolegij Vlade Distrikta s informacijom o izvršenom napadu na imovinu šefa Jedinice kriminalističke policije, kao i ranijim pripremama određene kriminalne grupe usmjerenim na ugrožavanje njegove imovine, saopćeno je iz Vlade Distrikta Brčko.

Naime, u noći između 6. i 7. juna u Gornjem Zoviku nepoznate osobe zapalile su vikendicu šefa Kriminalističke policije. Na objektu je pričinjena potpuna materijalna šteta. S ciljem potpunog informiranja, iz Policije je navedeno da je spomenuti policijski službenik, u vezi s obavljanjem službenih poslova i zadataka, u prethodnom periodu bio izložen prijetnjama.

Vlada Distrikta Brčko najoštrije osuđuje ovaj napad na pojedinca, ali i instituciju Policije i traži od policijskih i drugih nadležnih institucija da poduzmu sve neophodne mjere s ciljem utvrđivanja motiva kao i pronalaska počinilaca napada.

Kolegij pruža maksimalnu podršku Policiji Distrikta Brčko BiH u ostvarivanju njihove primarne funkcije, odnosno zaštite lica i imovine na području Distrikta.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.