DONACIJA

Izolatoriju u Bosanskoj Krupi donirano 20 kreveta

Pedeset kreveta za izolatorij osigurali su Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Crveni križ

Kreveti firme "Smrča" u izolatoriju. S. Tulić

Piše: S. Tulić

27.3.2020

Firma "Smrča" iz Bosanske Krupe, koja je u decembru zbog požara imala višemilionsku štetu, za tek uspostavljeni izolatorij za oboljele od koronavirusa u ovoj općini donirala je 20 novih kreveta, čija je montaža već počela.

Ugovor o donaciji s direktorom Emirom Mujićem potpisao je načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović.

- Ovo je samo potvrda da u Bosanskoj Krupi imamo društveno odgovorne kompanije, privrednike koji mogu prepoznati potrebe organa uprave i svojih sugrađana. Podrška, uvezanost, zajedničko djelovanje je nešto što ohrabruje, a to je vrlo važno. Ova donacija je vrijedna u svakom smislu, naročito kada se zna da je od netom u požaru stradale firme, koja je pretrpjela višemilionsku štetu. Zahvaljujem u svoje i u ime svih građana Bosanske Krupe - kaže načelnik općine Bosanska Krupa Armin Halitović.



Pedeset kreveta za izolatorij osigurali su Općina Bosanska Krupa, Dom zdravlja i Crveni križ, a 20 novih kreveta proizvedenih u "Smrči" svakako je vrijedna donacija. U odvojenim prostorijama, odnosno karantinima, imat će pripremljenih 70 kreveta i svu opremu neophodnu za oboljele ukoliko ih bude u Bosanskoj Krupi.


Halitović i Mujić potpisali ugovor o donaciji. S. Tulić

U njemu će se, ukoliko bude potrebe, smještati pacijenti s lakšom i srednje teškom kliničkom slikom, dok će se teži slučajevi upućivati u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić". Civilna zaštita na čelu s komandantom Arminom Halitovićem, zajedno s nadležnima koji pomažu u sprečavanju širenja zaraze, poput Doma zdravlja, Policijske stanice, profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasnih jedinica, krizni štabovi u MZ, nadaju se da će preventivne mjere imati dobre rezultate i da izolatorij neće ni trebati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.