BUGOJNO U protekla 24 sata

Od osam testiranih u SBK dvoje zaraženo

I dalje istažujemo kontakte, pratimo osobe koje su u samoizolaciji, a pojačali smo i testiranja za osobe za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom, kaže direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK Sead Karakaš

Az. M. /Avaz.ba
08.04.2020 17:07

Bugojno: Istražuju se kontakti

Foto: Avaz

Od osam osoba sa područja Srednjobosanskog kantona testiranih u protekla 24 sata, kod dvije osobe iz Bugojna potvrđen je koronavirus.

Iz bugojanskog Doma zdravlja saopćili su da se intenzivno radi na istraživanju kontakata, traže se izvori zaraze kod ova dva pacijenta. Nezvanično smo saznali da se radi o osobama ženskog spola.

- I dalje istražujemo kontakte, pratimo osobe koje su u samoizolaciji, a pojačali smo i testiranja za osobe za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom. Kada je riječ o testiranju, poseban naglasak je stavljen na testiranje zdravstvenih radnika. Svi koji budu pokazivali simptome koronavirusa, kao i oni koji su bili na bilo koji način u kontaktu s osobama za koje postoji sumnja da imaju koronu, bit će podvrgnuti testiranju kako bismo sačuvali naš zdravstveni sistem – riječi su direktora Zavoda za javno zdravstvo SBK Seada Karakaša.

Komentari

NA VRH