BUGOJNO

Od osam testiranih u SBK dvoje zaraženo

I dalje istažujemo kontakte, pratimo osobe koje su u samoizolaciji, a pojačali smo i testiranja za osobe za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom, kaže direktor Zavoda za javno zdravstvo SBK Sead Karakaš

Bugojno: Istražuju se kontakti. Avaz

Piše: Az. M. /Avaz.ba

8.4.2020

Od osam osoba sa područja Srednjobosanskog kantona testiranih u protekla 24 sata, kod dvije osobe iz Bugojna potvrđen je koronavirus.

Iz bugojanskog Doma zdravlja saopćili su da se intenzivno radi na istraživanju kontakata, traže se izvori zaraze kod ova dva pacijenta. Nezvanično smo saznali da se radi o osobama ženskog spola.


- I dalje istražujemo kontakte, pratimo osobe koje su u samoizolaciji, a pojačali smo i testiranja za osobe za koje postoji sumnja da su zaražene koronavirusom. Kada je riječ o testiranju, poseban naglasak je stavljen na testiranje zdravstvenih radnika. Svi koji budu pokazivali simptome koronavirusa, kao i oni koji su bili na bilo koji način u kontaktu s osobama za koje postoji sumnja da imaju koronu, bit će podvrgnuti testiranju kako bismo sačuvali naš zdravstveni sistem – riječi su direktora Zavoda za javno zdravstvo SBK Seada Karakaša.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.