VISOKO

Austrijska ambasadorica donirala 10 tableta OŠ "Kulin Ban"

Ambasadorica Republike Austrije Ulrike Hartmann posjetila je danas Visoko i Osnovnu školu "Kulin Ban"

Ambasadorica Austrije donirala tablete. Grad Visoko

Avaz.ba

4.5.2020

Ambasadorica Republike Austrije Ulrike Hartmann posjetila je danas Visoko i Osnovnu školu "Kulin Ban", gdje su je dočekali i ugostili gradonačelnica Visokog Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja. Austrijska ambasadorica donirala 10 tableta OŠ "Kulin Ban".

Dok traje pandemija koronavirusa i vanredno stanje u BiH, učenici nastavu prate online, kako bi uspješno završili školsku godinu. 



Ulrike Hartmann dočekale gradonačelnica Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja. Grad Visoko

Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa privrednicima iz BiH obezbijedili su 120 tableta za 12 škola širom naše zemlje. Pored Visokog, tablete će dobiti i učenici iz škola u Bijeljini, Tuzli, Čitluku i drugim gradovima. Ambasadorica je naglasila da je osjećala potrebu da lično dođe u Visoko, zbog tradicije dobrih prijateljskih odnosa i na ovaj način pruži podršku učenicima i nastavnom osoblju OŠ 'Kulin Ban' Visoko.


- Ovim putem se zahvaljujemo Ambasadi Republike Austrije u Bosni i Hercegovini na posjeti i poklonima za učenike te se nadamo da će ova saradnja u budućnosti biti još intenzivnija., saopćeno je iz ureda gradonačelnice Amre Babić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.