VISOKO Vrijedna donacija za osnovce

Austrijska ambasadorica donirala 10 tableta OŠ "Kulin Ban"

Ambasadorica Republike Austrije Ulrike Hartmann posjetila je danas Visoko i Osnovnu školu "Kulin Ban"

Avaz.ba
04.05.2020 18:32

Ambasadorica Austrije donirala tablete

Foto: Grad Visoko

Ambasadorica Republike Austrije Ulrike Hartmann posjetila je danas Visoko i Osnovnu školu "Kulin Ban", gdje su je dočekali i ugostili gradonačelnica Visokog Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja. Austrijska ambasadorica donirala 10 tableta OŠ "Kulin Ban".

Dok traje pandemija koronavirusa i vanredno stanje u BiH, učenici nastavu prate online, kako bi uspješno završili školsku godinu. 

  • Ulrike Hartmann dočekale gradonačelnica Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja
    Ulrike Hartmann dočekale gradonačelnica Amra Babić i direktorica škole Azra Žolja Foto: Grad Visoko

Ambasada Republike Austrije u Bosni i Hercegovini u saradnji sa privrednicima iz BiH obezbijedili su 120 tableta za 12 škola širom naše zemlje. Pored Visokog, tablete će dobiti i učenici iz škola u Bijeljini, Tuzli, Čitluku i drugim gradovima. Ambasadorica je naglasila da je osjećala potrebu da lično dođe u Visoko, zbog tradicije dobrih prijateljskih odnosa i na ovaj način pruži podršku učenicima i nastavnom osoblju OŠ 'Kulin Ban' Visoko.

- Ovim putem se zahvaljujemo Ambasadi Republike Austrije u Bosni i Hercegovini na posjeti i poklonima za učenike te se nadamo da će ova saradnja u budućnosti biti još intenzivnija., saopćeno je iz ureda gradonačelnice Amre Babić. 

Komentari

NA VRH