ZAVIDOVIĆ

Osigurano 15 plastenika za socijalno ugrožene

Planirano je da plastenici krajnjim korisnicima budu dodijeljeni do kraja ove godine

Sa potpisivnja sporazuma. A. Memišević

Piše: Ar. M. / Avaz.ba

7.5.2020

Nevladina organizacija Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) projekt dodjele plastenika provodi u općina u BiH. U prosjeku svaka lokalna zajednica će dobiti po 15 plastenika. 

U Zavidovićima je sa predstavnicima organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) potpisan sporazum o finansiranju projekta „Direktna socio-ekonomska pomoć izuzetno ugroženim porodicama u lokalnim zajednicama u Bosni i Hercegovini“.

Potpisivanju su prisustvovali predstavnik organizacije Arbeiter-Samariter-Bund (ASB) Aleksandar Pandurević, Samir Abidović, direktor JU „Centar za socijalni rad“ Zavidovići, koordinatori projekta Ibro Hadžić i Amir Saćić, a sporazum je ispred Općine potpisao načelnik Hašim Mujanović.


Potpisan sporazum. A. Memišević

Plastenici će biti dodijeljeni 12 socijalno-ugroženih porodica, dok će tri plastenika biti dodijeljeni organizacijama u lokalnoj zajednici, s ciljem da im se omogući bavljenje poljoprivredom, kako bi na taj način bilo osigurano njihovo samofinansiranje.

Općina Zavidovići učestvuje u finansiranju projekta sa 12.000 KM, odnosno 800 maraka po jednoj plasteničkoj jedinici. Ovaj projekt podrazumijeva postavljanje plastenika sa opremom i sadnim materijalom, u ovom slučaju povrćem.

Planirano je da plastenici krajnjim korisnicima budu dodijeljeni do kraja ove godine, a lista korisnika bit će izdefinisana u saradnji sa JU „Centar za socijalni rad“ Zavidovići.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.