DOBRE VIJESTI

Visoko najavljuje besplatne bašte za ugostitelje

Istom odlukom obuhvaćene su i tezge za prodaju bobičastog voća

Visoko: Stižu lijepe vijesti. Arhiv

Avaz.ba

11.5.2020

U cilju ublažavanja ekonomskih posljedica prouzrokovanih pandemijom koronavirusa, u periodu od 1. juna do 30. septembra 2020. godine, korisnici javne površine bit će oslobođeni od plaćanja naknade za privremeno zauzimanje javne površine u svrhu postavljanja ljetnih bašti, saopćila je Amra Babić, gradonačelnica Visokog.  

Riječ je o baštama čije su lokacije utvrđene u Programu lokacija i naknada za privremeno zauzimanje javne površine općine Visoko, zatim baštama postavljenim na privatnom/vlastitom zemljištu ispred ugostiteljskog objekta.

Istom odlukom obuhvaćene su i tezge za prodaju bobičastog voća.

Visoko: Polako se vraća život. Arhiv

- Korisnici javne površine koji ispunjavaju uslove za zauzimanje javne površine u skladu sa Odlukom o komunalnom redu („Službeni glasnik Općine Visoko“, broj: 9/18) i Programom lokacija i naknada za privremeno zauzimanje javne površine na području općine Visoko („Službeni glasnik Općine Visoko“, broj: 2/19) mogu podnijeti zahtjev za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine gradskoj službi nadležnoj za poslove urbanizma – stoji u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.