SARAJEVO

Otvorena policijska stanica na Trebeviću

Na otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i načelnik prve policijske uprave Stari grad Safet Šabović

Jusko, Skaka i Šabović na otvaranju objekta. M. Tabaković

Avaz.ba

18.5.2020

Na Trebeviću je danas otvorena operativna ispostava Policijske uprave Stari grad na Trebeviću. Otvaranje spomenutog objketa imalo je za cilj veću sigurnost i povjerenje između policije i građana. Prostorije se, inače, nalaze u sklopu objekta dolazne stanice "Ramo Biber". 

Na otvaranju su prisustvovali gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, ministar unutrašnjih poslova KS Ismir Jusko i načelnik prve policijske uprave Stari grad Safet Šabović.


Sa otvaranja objekta. M. Tabaković

Načelnik Šabović se zahvalio gradonačelniku na učestaloj pomoći Policijskoj upravi Stari grad za vrijeme koronavirusa, ali i ranije.

Ministar MUP-a Ismir Jusko rekao je da je otvaranje ove stanice trebalo biti prije dva mjeseca, ali da je epidemije pomela planove na kratko.

- Policija gdje god je prisutna je imperativ za sigurnost i daje osjećaj koji svaki građanin i gost u ovom gradu želi, a to je da se ima kome obratiti u slučaju da im pomoć treba - naglasio je Jusko.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.