IZGRADNJA U ZAVRŠNOJ FAZI

Izetbegović i Zvizdić u pratnji Skake obišli gradilište novog objekta Vidikovac

Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme

Avaz.ba / Fena

Zvizdić, Izetbegović i Skaka

Foto: Fena


Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma PSBiH Denis Zvizdić jučer su u pratnji gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i Bakira Izetbegovića posjetili gradilište novog objekta Vidikovac u blizini dolazne stanice Trebevićke žičare. 

Izetbegović i Zvizdić naglasili su važnost da se u ovim vanrednim okolnostima investicije u Sarajevu i u cijeloj BiH nastavljaju i da ih izvode domaće firme. 

- Posebno raduje što će Trebević, Sarajevo i Sarajlije ponovo imati svoj 'vidikovac', noviji, ljepši nego što je bio ranije - rekao je Izetbegović. 

Gradonačelnik Skaka istaknuo je da Grad Sarajevo intenzivno vodi radove na izgradnji ovog kultnog mjesta Sarajlija. 

- Nakon što je okončana prva, ušli smo u izgradnju završne faze. Radovi su organizovani u skladu sa trenutnom situacijom - naveo je Skaka. 

  • Zvizdić, Izetbegović i Skaka

    Zvizdić, Izetbegović i Skaka

    Foto: Fena


Skaka je podsjetio da je riječ o jednoj od najznačajnijih investicija u okviru projekta revitalizacije Trebevića. Uz novu Žičaru, uz novi Vidikovac, te nove sadržaje poput uređenih šetnica, mini skijaške, sankaške i trim staze, igrališta što je sljedeći korak aktuelne gradske administracije na čelu sa gradonačelnikom Skakom, Trebević će uistinu i biti najveći park prirode dostupan za sve građane Sarajeva i turiste. Također, delegacija je obišla čuvenu Vilu Mandić gdje su u pratnji Edina Numankadića, direktora Olimpijskog muzeja i Senke Ibrišimbegović, direktorice JU Gradski muzeji, pogledali postavljene eksponate u uređenom enterijeru Olimpijskog muzeja koji će svoja vrata otvoriti ove godine, saopćeno je iz Pres-službe Grada Sarajeva.

NA VRH

Podijeli članak na