OBILNE PADAVINE

Poplave uzrokovale probleme i u Srebrenici: Nabujala Križevica ugrožava kuće

Potoci i manje rijeke, koje se ulijevaju u rijeku Križevicu prijete poplavama stambenih i drugih objekata, kao i malinjaka te usjeva

Piše: S. Sm./ Avaz.ba

22.6.2020

Nabujala rijeka prijeti kućama - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Obilne padavine koje su tokom prethodne noći i danas padale na području srebreničke općine izazvale su poplave na širem području.  

Potoci i manje rijeke, koje se ulijevaju u rijeku Križevicu prijete poplavama stambenih i drugih objekata, kao i malinjaka te usjeva. Najkritičnije je u Gostilju, gdje nabujala Križevica ugrožava farmu koka nosilja i krava Ibrahima Pašalića, kao i nizvodno kroz Potočare, Dugo Polje do Plavog mosta, gdje prijeti ovdašnjem novoizgrađenom naselju. Bujica predstavlja opasnost i za nekoliko mostova na rijeci Križevici.

Na vrelu Crnog Gubera došlo je do začepljenja odvodnog sistema, a voda se noseći mulj slila niz srebreničke ulice. Na ravnom krovu objektu Tržnog centra „Zvorničanka“ došlo je do zapušenja odvodnih cijevi te je voda prodrla u market, zubnu ordinaciju i druge prostorije ove zgrade..

Mještani pored rijeke Križevice, strahuju od jačih padavina i rasta nivoa vode ove rijeke te vrše pripreme za evakuaciju iz eventualno ugroženih objekata.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.