PREPORUKE EPIDEMIOLOGA

Svi zastupnici koji su bili u kontaktu sa Čelikom i Konakovićem idu u samoizolaciju

Ukoliko je neko od zastupnika imao bliski kontakt, morat će nakon javljanja nadležnom ljekaru biti u samoizolaciji pod zdravstvenim nadzorom

Avaz.ba
23.06.2020 16:05

Ko je imao bliski kontakt sa zaraženim

Foto: Arhiv

Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo, pod oznakom "hitno", uputio je svim zastupnicima u Skupštini Kantona Sarajevo preporuke, nakon što je testiranjem potvrđeno da su predsjedavajući Skupštine Mirza Čelik i zastupnik Elmedin Konaković zaraženi koronavirusom. 

Svim zastupnicima koji su dolazili u kontakt sa Čelikom i Konakovićem, 14 dana unazad od datuma testiranja preporučeno je da se moraju javiti nadležnom ljekaru radi utvrđivanja bliskog kontakta.

  • Odluka Zavoda
    Odluka Zavoda Foto: Avaz

Ukoliko je neko od zastupnika imao bliski kontakt, morat će nakon javljanja nadležnom ljekaru biti u samoizolaciji pod zdravstvenim nadzorom, od dana posljednjeg kontakta sa potvrđenim slučajem, bez obzira na činjenicu da se kretao tih dana u javnosti i dolazio na posao.

- Nakon isteka 14 dana, ukoliko se ne pojave simptomi, osobe izlaze iz samoizolacije nakon isteka datuma rješenja Kantonalne uprave za inspekcijske poslove koje će dobiti na kućnu adresu - stoji u dopisu koji potpisuje direktorica Zavoda prof. dr. Aida Pilav.

Komentari

NA VRH