KAPITALNI PROJEKT

Izgradnja Prve transverzale: Po prvi put Vlada KS će razgovarati sa firmom "Penny"

Ako sistem nije u stanju da sruši jednu nelegalno izgrađenu garažu, kako će onda rušiti zgrade i druge objekte na saobraćajnici koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina - kazao je premijer Nenadić

Mario Nenadić. Arhiv

Piše: A. Č. / Avaz.ba

25.6.2020

Na današenjem sastanku Operativnog tima za realizacije projekta izgradnje Prve transverzale premijer KS Mario Nenadić je istakao kako još uvijek nije zadovoljan postignutom dinamikom realizacije aktivnosti na izgradnji ove transverzale. 

Naglasio je važnost procesa izbora izvođača radova i početka izvođenja radova na dionici od Mašinske škole do ulice Braće Begića.

- Za desetak dana se zatvara javni poziv, čime će se stvoriti uslovi za izbor izvođača i početak izvođenja radova na ovoj dionici, uključujući i kružni tok kod Američke ambasade - najavio je premijer Nenadić.

Premijer Nenadić oštro je kritikovao i to što do sada nije srušena nelegalno izgrađena garaža.

Mario Nenadić. Arhiv

- Ako sistem nije u stanju da sruši jednu nelegalno izgrađenu garažu, kako će onda rušiti zgrade i druge objekte na saobraćajnici koja je proglašena javnim interesom na nivou Kantona i općina - kazao je premijer Nenadić.

Ni garaže ni objekti neće biti nikakava prepreka, jer rad ove Vlade daje rezultate, kaže Nenadić.

- Sve će se završiti za 15 dana - dodao je Nenadić.

Po prvi put otvoreni su pregovori sa firmom "Penny" koja je pozvana u Vladu na razgovor. Javnost je do sada bila dezavuisana. Ovu su prvi pregovori sa firmom "Penny", naglasio je Nenadić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.