NA LICU MJESTA

Počela sezona kupanja na Panonskim jezerima

Maksimalan broj kupača ograničen na 6.000

E. Sk. / Avaz.ba
26.06.2020 10:02

Na Panonskim jezerima u Tuzli jutros je počela nova sezona kupanja. Prvi posjetioci su od 8 sati počeli pristizati u popularnu oazu slanog okusa, a uposlenici JKP „Pannonica“ su proveli sve naložene preventivne mjere. 

- Urađena je kompletna dezinfekcija kompleksa i to će se raditi svaki dan. Uposlenici i pripadnici redarsko-spasilačke službe pazit će se da mjere, poput tzv.socijalne distance, poštuju – kaže Maid Porobić, direktor JKP „Pannonica“.

Sezona je trebala početi ranije, ali pandemija COVID-19 i vremenske neprilike su pomjerile otvorenje na 26. jun. Cijene su ostale iste kao i prošle godine.

- Maksimalan broj kupača i posjetioca je ograničen na 6.000. Imamo sistem nadzora i u svakom trenutku možemo znati koliko je ljudi u komplesu. Ukoliko dođemo do broja 6.000 naše kapije će biti zatvorene – kaže Porobić.

Cjelodnevna ulaznica košta 5 KM, za studente i učenike 4 KM, za penzionere i djecu do 7 godina 3 KM, dok je ulaz za djecu do 2 godine besplatan. Poslijepodnevne ulaznice su 3 KM i 2 KM.

Komentari

NA VRH