SJEDNICA VLADE HNK

Usvojen izvještaj o radu Kantonalnog štaba CZ

Sredstva će biti utrošena za finansiranje hitnih i preventivnih mjera, saniranje posljedica, opremanje struktura civilne zaštite, obuku i vježbe

Sa sjednice: Usvojili odluku o raspodjeli 1,2 miliona KM. M. Smajkić

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

7.7.2020

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojena je odluka o usvajanju Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2020. godinu u iznosu 1.237.054,94 KM. 

Sredstva će biti utrošena za finansiranje hitnih i preventivnih mjera, saniranje posljedica, opremanje struktura civilne zaštite, obuku i vježbe, provedbu mjera zaštite i spašavanja, nabavku vatrogasne opreme i tehničkih sredstava, stručno obučavanje i osposobljavanje vatrogasaca i pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite u vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području HNK.


Sa današnje sjednice. M. Smajkić

Izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite bit će upućen u daljnji skupštinski postupak.

- Vlada je usvojila zaključak kojim je zadužila Upravu za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK da u roku od tri mjeseca pripremi novi prijedlog zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i provede javnu raspravu s jedinicama lokalne samouprave kao da i u taj postupak obavezno uključi i zatraži stručna mišljenja svih mjerodavnih ministarstva u Vladi HNK - rečeno je iz Vlade HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.