SJEDNICA VLADE HNK

Usvojen izvještaj o radu Kantonalnog štaba CZ

Sredstva će biti utrošena za finansiranje hitnih i preventivnih mjera, saniranje posljedica, opremanje struktura civilne zaštite, obuku i vježbe

M. Sm. / Avaz.ba
07.07.2020 17:05

Sa sjednice: Usvojili odluku o raspodjeli 1,2 miliona KM

Foto: M. Smajkić

Na današnjoj sjednici Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona usvojena je odluka o usvajanju Plana korištenja sredstava posebne naknade za zaštitu i spašavanje za 2020. godinu u iznosu 1.237.054,94 KM. 

Sredstva će biti utrošena za finansiranje hitnih i preventivnih mjera, saniranje posljedica, opremanje struktura civilne zaštite, obuku i vježbe, provedbu mjera zaštite i spašavanja, nabavku vatrogasne opreme i tehničkih sredstava, stručno obučavanje i osposobljavanje vatrogasaca i pomoć dobrovoljnim vatrogasnim društvima.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite u vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa na području HNK.

  • Sa današnje sjednice
    Sa današnje sjednice Foto: M. Smajkić

Izvještaj o radu Kantonalnog štaba civilne zaštite bit će upućen u daljnji skupštinski postupak.

- Vlada je usvojila zaključak kojim je zadužila Upravu za civilnu zaštitu i vatrogastvo HNK da u roku od tri mjeseca pripremi novi prijedlog zakona o zaštiti od požara i vatrogastvu i provede javnu raspravu s jedinicama lokalne samouprave kao da i u taj postupak obavezno uključi i zatraži stručna mišljenja svih mjerodavnih ministarstva u Vladi HNK - rečeno je iz Vlade HNK.

Komentari

NA VRH