TUGA U BIHAĆU

Više hiljada ljudi oprostilo se od policajca Muhameda Zirića - Zire

Preminuo od poslijedica moždanog udara

Piše: A. Ka. / Avaz.ba

9.7.2020

Sa dženaze u Bihaću - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Na mezarju "Ribić" jučer je više hiljada Bišćana prisustvovalo dženazi preminulog Muhameda Zirića – Zire, pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona, koji je u 44. godini preminuo od poslijedica moždanog udara. 

Danas su i u Potočarima Srebreničani dočekali Bišćane i ispred Spomenika postavili natpis sa imenom premunolog koji je i bio dugogodišnji učesnik Marša mira "Bihać-Srebrenica".

Muhamed Zirić rođen je u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Radni vijek, sa nepunih devetnaest godina, započeo je u MUP-u USK, u februaru 1996. godine, i to kao pripadnik Jedinice za pogranične poslove. Dugi niz godina radio je u Jedinici za kontrolu i regulaciju saobraćaja. Od 2007. godine, poslove obavlja u Policijskoj stanici Bihać, gdje je bio omiljen među kolegama.

U nekoliko navrata učestvovao je u Maršu mira Bihać - Srebrenica, te odao počast svim žrtvama genocida u Srebrenici. Pamtit će ga po ljudskoj dobroti i vedrom duhu. Iza Muhameda je ostala supruga i sin Rejhan.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.