UDRUŽENJE BISTRICA

Kviz aplikacija o ljepotama Ilidže

Pomoću mobilne aplikacije moguće je provjeriti koliko dobro poznajete ilidžu

Velika aleja godina krasi općinu. Avaz

A.Na.

6.1.2021

Kviz Ilidža je nova android mobilna kviz aplikacija posredstvom koje je moguće provjeriti koliko dobro poznajete ilidžu.

Grad koji je svojevrsna kapija Sarajevu zaslužuje da ga bolje upoznamo a upravo je ova aplikacije jedan od kvalitetnih načina da naučimo više o Ilidži i njenim historijskim, kulturnim, sportskim, turističkim i drugim pitanjima. Pitanja su dostupna i na engleskom jeziku što će aplikaciju učiniti interesantnom svim strancima koji žele naučiti više o ovom bosanskohercegovačkom gradu.

Projekat je realiziran posredstvom Udruženja građana Bistrica iz Gornjeg Vakufa – Uskoplja a sredstva za njegovu realizaciju dodijeljena su u okviru poziva za nevladine organizacije tokom 2020. godine.

-Koristimo se prilikom izraziti zahvalnost Općini Ilidža koja je podržala ovaj projekat. Vjerujemo da će na ovaj način Ilidža bolje prezentirati svoje potencijale u BiH i svijetu. Mladi s područja Ilidže su kroz ovaj projekat kreirali pitanja, naučili više o svojoj lokalnoj zajednici, slali pitanja i odgovore, naučili više o kviz takmičenjima. Naravno, poziv je ovo i za ostale građane Ilidže da aplikaciju dopune s novim pitanjima jer smo unutar same aplikacije kreirali i takvu mogućnost - kazao je Sulejman Abazović, predsjednik Udruženja Bistrica.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.