DRAMATIČNO

Šarkić: Devet DZ i 85 ambulanti ostaje bez 17 higijeničarki

Njihov odlazak će se itekako osjetiti jer će ekipa koja ostaje raditi u jako napetim uslovima

Mnogo je bitno da se redovno održava higijena. Avaz

Piše: A. Nalo

12.1.2021

Priču zabrinutih radnika da Domovi zdravlja Kantona Sarajevoostaju bez 17 higijeničarki danas nam je potvrdio i sam portparol ove zdravstvene ustanove Arman Šarkić. U izjavi za „Dnevni avaz“ kaže da ugovori ovim uposlenicama ističu u februaru. 



 Program biroa

-Iz Službe za ljudske resurse su mi potvrdili informaciju da se radi o 17 higijeničarki. Taj dio kadra nama je itetkako bitan i neophodan. Nekada smo ranije podnosili zahtijev za 12 čistačica i to smo radili preko programa biroa za zapošljavanje. Međutim, to se nije uspijelo realizirati – rekao je Šarkić. 

Kako ističe, radnice kojima ističe ugovor na određeno zajedno su ostalim zaposlenicma održavale higijenu u devet domova zdravlja i 85 ambulante.

Veliki sistem

Šarkić: Potreban kadar. Avaz

- Mi smo iznimno veliki sistem. S obzirom na to da je pandemija one su davale veliki značaj sa aspekta higijene. Njihov odlazak će se itekako osjetiti jer će ekipa koja ostaje raditi u jako napetim uslovima. Mi očekujemo da će se i ovo brzo riješiti kao što je to urađeno s problemom koji smo imali oko logopeda. To je najbolji primjer kako treba reagirati u hitnim situacijama. Nadam se da će novi resorni ministar imati razumijevanja – pojasnio je Šarkić. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.