KANTON SARAJEVO

Direktorica Banda posjetila Centar „Vladimir Nazor“

Djeca sa poteškoćama u razvoju suočavaju se s velikim problemima

Piše: A. Na.

21.1.2021

Banda i Idrizović. Centar Vladimir Nazor

U okviru prve zvanične posjete Suanita Banda, direktorica JU „Djeca Sarajeva“ sa saradnicima posjetila je predškolsko odjeljenje „More nade“ Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju „Vladimi Nazor“. 






Aktuelne teme

Tokom posjete, direktorica Centra „Vladimir Nazor“ Maida Idrizović i pomoćnik Zulfo Ahmetović upoznali su direktoricu Bandu o aktivnostima koje se provode u školi i predškolskom odjeljenju. Bila je to i prilika da se razgovara o aktuelnim temama u vezi s kvalitetnijim obrazovanjem djece sa poteškoćama u razvoju i o nastavku dugogodišnje saradnje ove dvije ustanove.

 Odgojne grupe

-Ovo je prva posjeta ovom Centru. Uistinu me raduje da sam skromnim poklonima usrećila ovu djecu. Sa domaćinima sam razgovarala o modelima saradnje ove dvije ustanove. Djeca sa poteškoćama u razvoju u odgojnim grupama suočavaju se s velikim problemima pri obavljanju svakodnevnih aktivnosti, a neka su potpuno ovisna o pomoći odgajatelja. Oni moraju uložiti dodatne napore kako bi im olakšali napore kako bi im olakšali problem s kojim se suočavaju – rekla je Banda.

Prema njenim riječima, takva djeca zahtijevaju posebnu pažnju i predanost.Naglasila je i to da će u buduće nastojati usko sarađivati sa Centrom „Vladimir Nazor“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.