KOLUMNE

Akt bestijalnosti

Komentar dana

Sead NUMANOVIĆ

22.9.2014

Protivno Božijim i ovozemaljskim zakonima, nekakva boračka organizacija koja pledira da predstavlja bosanske Srbe jučer rano ujutro je obavijestila javnost da je na brdašcetu Zlatište iznad Sarajeva postavila krst viši od deset metara.

- Podigli smo spomen-krst da ga gleda Bog i da ga gledaju i čuvaju Srbi - poručio je izvjesni Branislav Dukić, prvi čovjek te organizacije.

U prvim reakcijama, ljudi su bili zgroženi.

Rahmetli Alija Isaković svojevremeno je ovakve akte bestijalnosti komentirao porukom da na njih treba gledati s "dostojanstvenim prezirom". Upravo to i jeste adekvatna reakcija. A stvari su vrlo jasne i jednostavne. Kao da dilaju drogu, Dukić i njegovi pajdaši u gluho doba su se prišuljali, obavili bezbožnički posao.  

Stranke će sada pohrliti da halabuče. Ovima što su trenutno na vlasti, Dukić je poklonio pravu temu za novo odvlačenje pažnje. Ali, zakratko!

Krst na Zlatištu jeste još jedan čin prljave zloupotrebe vjere zarad sitne ćari. Taj čin ravan je bezbožničkom djelovanju radikalne i terorističke Islamske države ili ISIS-a, koja u ime vjere širi mržnju i čini brutalne zločine. On se, naravno, naslanja i na ideologiju velikosrpstva, koja je u BiH počinila genocid, agresiju i nebrojene zločine.

A u pravu je Dukić u jednom: Bog gleda i sprema svakome ono što zaslužuje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.