KOLUMNE

Najveći izazov

Komentar dana

Almir SOKOLOVIĆ

3.9.2015

Ni večeras u Bosni i Hercegovini nema spavanja. Nakon zlata naših košarkaških kadeta na Eurobasketu i bronze zlatnog sjaja Amela Tuke u Pekingu na Svjetskom atletskom prvenstvu, stigao je red i na nogometaše, koji u Briselu igraju jednu od najvažnijih utakmica za plasman na Euro u Francuskoj.

Puleni selektora Mehmeda Baždarevića nalaze se pred najvećim izazovom u dosadašnjem dijelu kvalifikacija. Koliko je ozbiljan pristup ovoj utakmici, govori podatak da su "Zmajevi" još od ponedjeljka u Briselu. 

Dok sve u državi tapka u mjestu, naši sportisti svako malo nas obraduju. Nebrojeno puta Džeko i društvo svojim su igrama, kada je najviše trebalo, pokazali da su igrači svjetskog kalibra, koji jednim potezom mogu riješiti utakmicu.

Vjerujem da u proteklu nedjelju nije bilo nijednog zaljubljenik u nogometa koji nije pogledao meč između Rome i Juventusa, u kojoj su briljirali naši "zmajevi" Edin Džeko i Pjanić. Dva gola, oba velemajstorska, podgrijala su naše nade da BiH može iznenaditi u Briselu.

Uz sve to, vratila su se i sjećanja na utakmicu iz 2009. godine, kada je BiH predvođena Dijamantom u Gentu slavila pobjedu od 4:2. Bila je to noć iz snova.

Istu tu noć priželjkujemo i večeras. Nadamo se novom uspjehu bh. sporta. Novoj lijepoj noći. Novom slavlju i dočeku ispred Vječne vatre. 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.