KOLUMNE

I da srce ne zaigra...

Komentar dana

Almir SOKOLOVIĆ

7.8.2016

U Rio de Žaneiru se u noći s petka na subotu sedmi put na otvaranju Olimpijskih igara zavihorila zastava Bosne i Hercegovine.

Od prvog nastupa naših sportista na Ljetnim olimpijskim igrama nakon stjecanja nezavisnosti prošle su 24 godine, ali naši sportisti još čekaju na olimpijsku medalju.

Prolazili su Atlanta, Sidnej, Peking, London, a kako su godine prolazile, olimpijski tim BiH imao je sve manje sportista, a i očekivanja uoči najveće sportske smotre bivala su sve manja. Sve do ovogodišnje Olimpijade i svjetske smotre najboljih sportista u Brazilu.

Nakon Barcelone i 1992. godine, prvi put će naša zemlja imati dvocifreni broj takmičara, ali i jednog favorita za osvajanje olimpijske medalje - Amela Tuku.

Ovog rođenog Kakanjca bila je milina gledati na otvaranju Igara, kada je na prepunoj Marakani nosio zastavu BiH i predvodio preostalih desetero bh. sportista, koji će učiniti sve da u naredne dvije sedmice budu najbolji sportski ambasadori naše zemlje.

Bilo je milina gledati i Tuku kako je u nekoliko navrata, dok je nosio zastavu, pogledao prema njoj, onako ponosno, želeći dati svima do znanja da i Bosna i Hercegovina, koja je protekle skoro tri decenije bila u centru svjetske pažnje zbog agresije ili poratnih dešavanja, ima svoje adute na OI u Riju.

Svojih pet minuta slave na stadionu Marakana imala je i Amina Kajtaz. Ova Mostarka, kćerka bivšeg fudbalera Veleža Seada Kajtaza, svojom ljepotom oduševila je brojne ovisnike o društvenim mrežama širom svijeta, a neki od njih su čak napisali da od sada navijaju za Bosnu i Hercegovinu.

I da srce ne zaigra...

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.