KOLUMNA

Kakva je veza Dodika i masakra na Novom Zelandu

Dodjeljivati medalje i ordenje Karadžiću je sjajan način da se motivišu budale kao što je Brenton Tarant koji je u svom manifestu jasno naglasio kako je njegovo djelo motivisano srpskim nacionalizmom

Piše: Feđa Isović

23.3.2019

Svaka akcija proizvodi reakciju, pojednostavljeno kaže 3. Njutnov zakon fizike. Evo nekoliko naučno dokazanih primjera. 

AKCIJA: Namah po ulasku u Predsjedništvo države, Bosanac Dodik pravi nezapamćeno glup igrokaz oko zastave. Nesvjestan važnosti koje nose njegove izgovorene riječi, godinama već precizno iskazuje mržnju prema državi Bosni i Hercegovini i zastavi koja je simbolizira.

REAKCIJA: Krezavi nasilnik Renato Marjanović u Prijedoru se iživljava na povratniku Azrinu Hodžiću zato što je na svom kamionu imao državnu zastavu. Povodom toga događaja Dodik, koga glupavi Renato eksplicitno spominje, se nije ni oglasio, a kamoli da ga je osudio. To se ne može tumačiti drugačije nego da Bosanac Dodik iskreno podržava Renatovu akciju i poziva istomišljenike da nastave djelovanje u tom smjeru.

Kada pobijedi Turska, ulice Sarajeva preplave budale

AKCIJA: Bakirbeg Izetbegović lupa nezapamćene gluposti o ostavljanju Bosne u amanet Turskoj i kako je ta zemlja faktički majka u Bošnjaka.

REAKCIJA: Kada god pobijedi turska reprezentacija, ulice Sarajeva preplave budale proslavljajući s turskim zastavama. Dok se ispred BBI centra dešavao protest protiv Erdoana, divljak, na YouTubeu poznat kao „hu iz ju“, agresivno napada jednog demonstranta. Demonstrant je zaogrnut zastavom Bosne i Hercegovine, a divljak ga napada jer obožava Tursku, svoju drugu domovinu, protiv koje se ne smije ništa loše govoriti.

Bakirbeže, Bakirbeže, šta da se radi s tobom?

AKCIJA: Doktorica ekonomskih, a ne medicinskih, nauka Sabina Silajdžić prije više godina predvodi pokret koji motiviše roditelje da ne vakcinišu djecu. Časopisi joj daju naslovne stranice, malo-malo evo doktorice na TV ekranima kako iznosi svoje bogato, na internetu stečeno, znanje i dokaze kako se vakcinacijom vrše eksperimenti na našoj djeci, kako su vakcine nezdrave, kako su hemijski otpad, kako izazivaju niz raznih boleščina, kako ovo, kako ono…

Pametnjakovići koji su pročitali deset stranica s interneta

Ovim njenim prosvjetiteljskim naporima pridružila se i grupa javnih ličnosti, sve pametnjakovići koji su o ovoj temi pročitali deset stranica interneta pa su uobrazili da su infektolozi: Faruk Čaluk, Dalal Midhat, Alma Ferović-Fazlić…

REAKCIJA: Epidemija morbila. Stotine djece bolesno, mnogima su životi ugroženi, a jedna sedmomjesečna beba je umrla. Umrla je beba koja nije imala priliku da se vakciniše, ubila ju je epidemija koju su uzrokovale nove generacije nevakcinisane školske djece.

Ne znam da li, ali moguće je da je i neko od šestero Sabinine nevakcinisane djece učestvovalo u lancu širenja za ovu bebu smrtonosnog virusa. Sabina, Faruk, Dalal i Alma bi trebali zadužiti po lopatu i bar iskopati grob za ovu nesretnu bebu. Sram ih bilo!

AKCIJA: Čelnik SDA, tada član Predsjedništva države, Bakirbeg Izetbegović pokreće pred Ustavnim sudom inicijativu za ukidanje 9. januara. Dan Republike Srpske ne može biti dan svih njenih građana.

REAKCIJA: 9. januar, praznik koji do tada jedva da iko i primjećuje, postaje najvažnija manifestacija u Republici Srpskoj, a po broju učesnika i po medijskoj zastupljenosti vjerovatno najveća i u čitavoj državi.

AKCIJA: Plenkovićeva hrvatska vlada tvrdi da je pozdrav „za dom spremni“ vezan i uz Domovinski rat, te se povremeno može dopustiti njegovo korištenje, a što je preporuka vladina Vijeća za suočavanje s prošlošću. Skinimo rukavice i recimo jasno, ustaški pozdrav je legaliziran, a samim time ustaški zločini relativizirani.

REAKCIJA: Dok su uživali na splitskom suncu ispijajući kapučino, trojicu vaterpolista Zvezde metalnim toljagama huligani tuku, maltretiraju i bacaju u more. Kao da to nije bilo dovoljno, učesnici karnevala u Kaštel Sućurcu kod Splita svojim maškarama ismijavaju i relativiziraju cijeli događaj. Kukala im majka, kako su glupi!

Vlast u RS godinama veliča osuđene ratne zločince

AKCIJA: Vlast u Republici Srpskoj u kontinuiranoj akciji godinama odlikuje i veliča u Hagu osuđene i optužene ratne zločince. Gotovo svi su dobili neko od odlikovanja, a 2016. godine Narodna skupština Republike Srpske najveće odlikovanje dodjeljuje govnetu od čovjeka Radovanu Karadžiću, tom heroju koji se godinama sakrivao po budžacima. Nedugo za tim, u funkciji predsjednika entiteta Bosanac Dodik lično, na Palama, otkriva ploču na studentskom domu: „Studentski dom dr. Radovan Karadžić“.

REAKCIJA: Uz zvuke pjesme, koja veliča djelo Radovana Karadžića, puštajući je kao morbidnu podlogu za svoj videoprijenos masakra, Brenton Tarant (Tarrant) je uradio masakr u dvije novozelandske džamije. Pjesma ide ovako: „Karadžiću vodi Srbe svoje, nek' se vidi nikog se ne boje. Iz Krajine krenuli su vuci, čuvajte se ustaše i Turci.“

Dodjeljivati medalje i ordenje Karadžiću je sjajan način da se motivišu budale kao što je Brenton Tarant koji je u svom manifestu jasno naglasio kako je njegovo djelo motivisano srpskim nacionalizmom.

Tako to biva.

Za kraj, evo jedno predviđanje akcije-reakcije iz budućnosti.

AKCIJA: DF ulazi u koaliciju sa SDA

REAKCIJA: Naredni izbori - popušili su.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.