LIČNOST DANA

Ermedin Demirović: „Zmaj“ briljira u Bundesligi

Protiv Kelna postigao gol, uz dvije asistencije

Demirović: Budućnost naše reprezentacije. Arhiv

Piše: G. Š.

11.1.2021

Frajburg našeg Ermedina Demirovića (22) u minulom kolu savladao je s uvjerljivih 5:0 Keln, a junak utakmice bio je bh. napadač. Prvo je postigao gol za vodstvo svog tima, dok je u nastavku meča asistirao za treći i četvrti pogodak. Tako je trasirao put Frajburgu do pete uzastopne prvenstvene pobjede. 

Demirović je igrao do 75. minute, ali je, unatoč tome, ponio epitet igrača utakmice. „Sofascore“ je njegovu partiju ocijenio s visokih 8,9, što je našeg reprezentativca uvrstilo u tim kola Bundeslige.

Uz Amera Gojaka (Torino), jedan od predvodnika nove generacije naših najboljih fudbalera ove sezone odigrao je 12 bundesligaških utakmica i postigao dva gola, uz pet asistencija. To će sigurno obradovati novog selektora naše reprezentacije... 

Ermedin Demirović rođen je 25. maja 1998. godine u Hamburgu, gdje je u HSV-u i počeo igračku karijeru. Kasnije ga je lopta prvo odvela u Lajpcig, a potom i španski Deportivo Alaves, francuski Sošo, špansku Almeriju, švicarski Sent Galen, a od početka ove sezone je stanovnik Frajburga. 

Za mladu i omladinske selekcije BiH odigrao je 49 utakmica i postigao 15 golova. Već je pozivan i u „A“ tim... 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.