LIČNOST DANA

Vojin Mitrović: Ministar koji radi svoj posao

Granični prijelazi s Hrvatskom vrlo brzo ponovo otvoreni za bh. kamione

Mitrović: Pokazao kako se radi. Arhiv

E. H.

29.5.2021

Ministar komunikacija i prometa BiH Vojin Mitrović još jednom je svojim primjerom pokazao kako treba raditi neko ko se „miješa u svoj posao“.

Na primjeru krize sa zatvaranjem pojedinih graničnih prijelaza s Hrvatskom za promet bh. kamiona Mitrović je pokazao kako se dijalogom i dobrim odnosima s komšijama rješavaju problemi.

U samo nekoliko sati nakon zatvaranja pojedini granični prijelazi su bili ponovo otvoreni, a nekoliko dana nakon toga problem je u potpunosti riješen.

Podsmijeh kolega iz Vijeća ministara BiH, za koje se već duže u javnosti zna kako se “ne miješaju u svoj posao” i koji predlažu “seksi ideje”, bio je, vjerovatno, dodatni motiv.

Nije ovo prvi put da ministar Mitrović postavlja standarde ponašanja na poziciji ministra. U jeku negodovanja javnosti zbog činjenice da ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković u granap odlazi službenim automobilom i pod pratnjom ona se pravdala odredbama zakona.

Međutim, u javnosti se nakon toga pojavila informacija da je jedna od prvih odluka koje je donio ministar Mitrović bila da se odriče službene pratnje i vozača. Za ove svrhe koristi vozača iz svoje privatne kompanije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.