LIČNOST DANA

Faruk Obuća: Nauka na prvom mjestu

S 20 godina postao hafiz, magistrirao kliničku psihologiju

Obuća: Veliki uspjesi traže požrtvovanost. Agencije

Piše: Al. B.

22.7.2021

“Uči, čitaj uime Gospodara tvoga”, prve su riječi kur'anske objave, a prvih pet ajeta svete knjige muslimana posvećeno je nauci i čitanju kao načinu stjecanja znanja. Goraždanin Faruk Obuća itekako je svjestan zašto je nauka na prvom mjestu u knjizi čiji sadržaj zna napamet, pa je poruci koju smo kao društvo uglavnom zapostavili posvetio godine svog života.

Prije četiri godine, a imao je tada samo 20, Obuća je postao najmlađi hafiz u Podrinju i jedan od najmlađih u državi. I još je, ali je uporedo s dužnošću jednog od više od 500 „čuvara Kur'ana“ u BiH nastavio čitati i učiti. Diplomirao je, a zatim i magistrirao kliničku psihologiju i objavio nekoliko naučnih radova.

Primijenivši poruke Kur'ana Časnog u vlastitom životu, mladi Goraždanin postao je i predavač na Internacionalnom univerzitetu u Sarajevu i već samouvjereno korača ka novim uspjesima.

Poručuje da veliki uspjesi traže požrtvovanost i da samo predanom žrtvom i pravilnim postavljanjem prioriteta možemo izgraditi domovinu po mjeri svih nas. Faruk Obuća rođen je 30. avgusta 1996. godine u Goraždu, gdje je završio osnovnu školu. Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu okončao je s odličnim uspjehom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.