LIČNOST DANA

Damir Džumhur: Podsjetio na najbolje dane

S terena pomeo 45 mjesta bolje plasiranog tenisera

Džumhur: Trijumfirao za 67 minuta igre. Agencije

Piše: E. Ć.

23.7.2021

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur izborio je četvrtfinale ATP turnira u Umagu nakon što je s terena počistio Italijana Marka Čekinata (Marco Cecchinato). Sarajlija je bio bolji u dva seta (6:3, 6:1) i slavio nakon samo 67 minuta na terenu.

Naš teniser je pobjedom protiv 82. igrača svijeta, 45 mjesta bolje rangiranog, podsjetio na svoje najbolje dane. Lepršava igra, dobra koncentracija, sigurna ruka i reket koji je primorao na slušanje bili su dovoljni da Džumhur slavi i tako podsjeti na partije koje su mu 2018. godine donijele i 23. mjesto na ATP listi.

Džumhur će u okršaju s četvrtim nosiocem Rišarom Gaskeom (Richard Gasquet) tražiti novu pobjedu i plasman u polufinale turnira u Umagu. Prethodno je u prvoj rundi naš teniser savladao Filipa Horanskog 2:0 u setovima.

Džumhur je rođen  20. maja 1992. godine u Sarajevu. Kao junior je pokazao talent. Sedam titula i dva finala bilo je dovoljno da skrene pažnju na sebe. Na profi scenu stupio je 2011. godine, a uspio je osvojiti tri ATP titule (Antalija, Moskva, Sankt Peterburg). Ima i 12 titula u Čelendžeru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.