LIČNOST DANA

Kristijano Ronaldo: Gospodin Liga prvaka

Portugalac postavio novi rekord u svom omiljenom takmičenju

Ronaldo: Posljednja „žrtva“ bila je Atalanta. Agencije

Piše: E. Ć.

22.10.2021

Omiljeno takmičenje Kristijana Ronalda (Cristiano) je bez sumnje Liga prvaka. Portugalac je naročito motiviran kada igra najjače evropsko klupsko takmičenje, a s razlogom mu je i dodijeljen nadimak „Gospodin Liga prvaka“.

Voli pažnju, a gdje će veću dobiti nego na najvećoj klupskoj smotri. Ronaldo je već držao rekorde kao najbolji strijelac i igrač s najviše nastupa u ovom takmičenju, a protiv Atalante je došao do novog rekorda - tim iz Bergama je postao 38. klub protiv kojeg je Portugalac bio strijelac u Ligi prvaka.

Napadač Mančester junajteda je i ranije bio vlasnik ovog rekorda, ali ga je njegov najveći rival Leo Mesi (Messi) nakratko preuzeo. Svega 24 sata je trebalo Ronaldu da postigne novi gol i vrati rekord u svoje vlasništvo.

Ronaldo je u Ligi prvaka do sada postigao 137 golova, ima 14 više od prvog pratioca Mesija, a nedavno je oborio rekord Ikera Kasiljasa (Casillas) prema broju nastupa - sada ih ima 179. Inače, Portugalac je jedini igrač koji je u ovom takmičenju odigrao 50 ili više utakmica za dvije različite ekipe (Mančester junajted i Real Madrid), a s legendarnim Paolom Maldinijem dijeli rekord u broju odigranih finala (6).

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.