LIČNOST DANA

Tineke Strik, zastupnica u EU: Jasne poruke

Navela je kako iz Ustava BiH treba eliminirati diskriminatorne elemente

Strik: Bezuvjetno održati izbore. Agencije

Piše: D. H.

23.3.2022

Zastupnica Zelenih u Evropskom parlamentu Tineke Strik kazala je da Evropska unija treba čvrsto podržati bezuvjetno održavanje izbora.

- Na posljednjim pregovorima u BiH, uz posredovanje EU, nije postignut nikakav dogovor. Sada odluku treba staviti u ruke građana. EU bi trebala čvrsto održati bezuvjetnu organizaciju slobodnih i poštenih izbora, uključujući paket integriteta - rekla je Strik.

Osim toga, navela je kako iz Ustava BiH treba eliminirati diskriminatorne elemente potpuno dokazanom presudom Evropskog suda za ljudska prava, uključujući “Sejdić - Finci”.

Na ovaj način Strik nastavlja potvrđivati da je jedan od glavnih prijatelja Bosne i Hercegovine, koji je ne samo duboko upućen u situaciju u našoj zemlji nego aktivno radi i na promociji i zaštiti interesa naše zemlje na evropskom nivou. Strik, osim što zagovara pomoć našoj zemlji i otvaranje vrata Evropske unije u BiH, nije se libila jasno naglašavati kako je Milorad Dodik glavni kočničar napretka naše zemlje i osoba koja, u saradnji s ruskim režimom, nastoji iznutra razarati Bosnu i Hercegovinu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.