KOMENTAR DANA

Bojovnik dinastije: Vjerovati mu treba kao i 2017., kada je govorio "nikad više sa SDA"

Prošlo je bilo tek oko godinu, a Komšić ne samo da je ponovo bio sa SDA nego je za njenu ljubav rušio Bh. blok, varao SDP i NS, obarao sarajevsku šestorku te s dinastijom pravio vlast gdje god je mogao

Komšić i Izetbegović. AVAZ

Piše: Danijal Hadžović

12.1.2023

“Nikad više sa SDA!” Čije su ovo bile riječi? Elmedina Konakovića, Nermina Nikšića, Semira Efendića...? Dobro, moguće je da su i oni u međuvremenu nešto slično izjavljivali, no konkretan citat pripada Željku Komšiću, a izgovoren je 2017. godine.

Prošlo je bilo tek oko godinu, a Komšić ne samo da je ponovo bio sa SDA nego je za njenu ljubav rušio Bh. blok, varao SDP i NS, obarao sarajevsku šestorku te s dinastijom pravio vlast gdje god je mogao.

U posljednjem istupu na televiziji Islamske zajednice u BiH hrvatski član Predsjedništva Željko Komšić, državnik čije će najmudrije misli „ma hajte, molim vas“ i „ne znam, Senade“ prepričavati generacije, podijelio je s javnošću detalje posljednjeg razgovora s predsjednikom SDP-a.

Veli Komšić kako je Nerminu Nikšiću rekao da prodaje državu Čoviću i Dodiku, da se odriče puta u NATO, da nije siguran je li u pitanju naivnost, želja da se uđe u vlast ili ga samo u to guraju Amerika i Britanija.


Danijal Hadžović. avaz

Na ove navode se oglasio Nikšić, koji je kazao da s Komšićem zaista jeste imao sastanak, ali da mu ništa od navedenog Komšić nije rekao, ali mu jeste navodno kazao da mu je draže da on bude u vlasti nego Bakir.

Sami procijenite kome ovdje treba vjerovati, Komšiću ili Nikšiću. No, izbor vam može olakšati činjenica da neka elementarna ljudska pristojnost i osnovna pravila lijepog ponašanja nalažu da se detalji s privatnih sastanaka ne prepričavaju. Posebno ne u medijima, pred najširim auditorijem, i posebno ne s ciljem da drugu osobu što je moguće više kompromitirate najgorim optužbama i etiketama koje su vam pri ruci u datom momentu.

I samo takvo ponašanje, da ostavimo sve drugo po strani, pokazuje koliko je Komšić prvenstveno kao čovjek otišao u krasni ..., svodeći svoju političku ulogu na ulogu bojovnika i spinera dinastije s Poljina, kome su laži, olajavanja i klevete postali glavno sredstvo političkog djelovanja. A vjerovati mu treba kao i 2017., kada je govorio „nikad više sa SDA“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.