LIČNOST DANA

Lana Pudar: Vratila BiH na sportsku kartu svijeta

Osvojila je bronzanu medalju na Svjetskom prvenstvu u Dohi

Pudar: Jedna od najboljih ambasadorica naše zemlje. AP

16.2.2024

Krenulo je slučajno. Porodica Pudar je htjela na more, a roditelji Velibor i Nada odlučili su upisati svoju tada 5-godišnju kćerku Lanu na plivanje. Lana je trebala savladati osnove, kako bi uživala na moru, ali sudbina je htjela drugačije –postala je mostarska sirena, najbolja bh. plivačica i osoba koja je vratila BiH na sportsku kartu svijeta.

Plivačko čudo iz Mostara je jučer, ko zna koji put, oduševilo sve i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu ponovo učinilo ponosnim. Fenomenalna Lana osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu u Dohi, što je najveći uspjeh njene dosadašnje karijere.

Ovo je bila 19. medalja sa velikih takmičenja, a prva sa Svjetskog prvenstva u seniorskoj konkurenciji za našu Lanu. Prosto je nevjerovatno kakav je talenat ova rođena Mostarka. Nedavno je proslavila 18. rođendan, a već godinama puni naslovnice domaćih i svjetskih medija.

Postala je jedna od najboljih ambasadorica svoje BiH. Od uspješnosti, kvaliteta, upornosti, vrijednosti, skromnosti, ljepote, tvrdoglavosti..., Bosna i Hercegovina je u njoj. A dok Lana pliva, svi stanemo, ne dišemo i pratimo kakvu će medalju osvojiti. Jer na to nas je navikla naša šampionka. Lana, bravo i hvala!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.