KOMENTAR DANA

Kukavica džaba prijeti

Ne usuđuje se Dodik donijeti ni vlastiti izborni zakon da ne bi morao na sud, a kamoli proglasiti nezavisnost

Milorad Dodik. Armin Durgut / Pixsell

Danijal Hadzovic

31.5.2024

I jučerašnji dan Milorad Dodik iskoristio je za gnusne izjave i pokušaj dodatnog dizanja tenzija.

Naglasio je da će SNSD ipak ostati u institucijama države (normalno, jer to osigurava moć, novac i mnoge koristi), ali da će, kao što se moglo pretpostaviti, biti kooperativni samo kada odluke budu išle njima u korist. Drugim riječima, činit će ono što su i u prošlom sazivu Vijeća ministara činili.

Osim toga, najavio je i da će „partnerima iz FBiH“ uputiti sporazum o razdruživanju. Nije jasno šta bi Federacija trebala tačno uraditi s tim sporazumom, osim ga, eventualno, baciti u kantu za smeće. Da makar hoće proglasiti jednostranu nezavisnost pa da potpiše sebi, a možda i postojanju RS, politički kraj, no ta se kukavica ne usuđuje donijeti ni vlastiti izborni zakon da ne bi morao na sud, a kamoli proglasiti nezavisnost.

Umjesto toga, on uprazno melje, prijeti i vrijeđa. Stalno smišljajući nove gadosti da povrijedi i šokira, sada mu je palo na pamet, kako reče jučer, da promijeni ime Srebrenice, mjesta u kojem je počinjen genocid, kazavši da "sve što je stradalo, stradalo je izvan Srebrenice".

Naravno, i to će mu na kraju završiti kao i njegovi referendumi, izborni zakoni, agencije o lijekovima, ukidanje Državnog suda i Tužilaštva, SIPA-e, OSA-e, protjerivanje stranih sudija i šta sve ne...

To vam je onaj učenik iz zadnje klupe koji drugu djecu konstantno vrijeđa, zadirkuje i prijeti, a kada mu se uzvrati, krene da bježi.

Možda je krajnje vrijeme da ga ostavimo u zadnjoj klupi, gdje mu je i mjesto, a njegove gluposti ignoriramo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.