KOMENTAR DANA

Za koga radi Dedić!?

Piše: Erdin HALIMIĆ ([email protected])

9.6.2018

Na početku mandata federalnog ministra poljoprivrede FBiH Šemsudina Dedića (SDA) među poljoprivrednicima je vladao veliki entuzijazam. Pred njegovim ministarstvom bilo je mnogo zadataka, podizanje bosanskohercegovačkih ratara s koljena, uvođenje plavog dizela po uzoru na Republiku Srpsku, sređivanje sistema poticaja... 

No, danas s distance i nakon skoro cijelog Dedićevog mandata, vidi se da poljoprivrednici u FBiH nikad nisu bili u gorem položaju. Poticaji kasne, plavog dizela nema, a državom hara opaka bolest, bruceloza.

Mjesecima se stočari žale da im ova bolest desetkuje stada, a šta u to vrijeme radi resorni ministar? Odgovor je jednostavan, ništa! Prebacuje odgovornost na druge i pokušava opravdati propuštene prilike da pomogne ljudima.

Nije ovo jedina afera ministra Dedića, bruceloza je samo jedna u nizu. Malinari još nisu zaboravili predizbornu prevaru Dedića s poticajima. Da, predizbornu, jer se Dedić prije mjesec dana pohvalio da je prvi ministar koji je uveo malinarima poticaje. Sami oni, međutim, otkrili su da se poticaji odnose samo na velike proizvođače ove kulture, kojih je u cijeloj državi možda tek desetak.

Nakon bruceloze i poharanih stada, prevare malinara, prekršenih predizbornih obećanja, ostaje samo da se zapitamo za koga radi ministar Dedić, ako već ne radi za poljoprivrednike!?


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.