Komentar dana

Nasilna radikalizacija

Piše: Sead NUMANOVIĆ

Objave Vjerice Radete i Rajka Vasića na društvenim mrežama izazvale su opravdane reakcije svakog normalnog čovjeka. Monstruozna pisanja ovo dvoje političara, nakon smrti Hatidže Mehmedović, i definitivna su potvrda u kakvom je zdravstvenom stanju njihov um.

Koliko, međutim, ovakvi potezi vode prema nasilnoj radikalizaciji Bošnjaka?

Svjedočimo sada već bezmalo svakodnevnom vrijeđanju žrtava genocida i agresije na BiH. Nasrtaji na državno tijelo naše domovine sve su bestijalniji. Ova slabašna i neuređena država nema snage da se sama odbrani, a drugi joj u pomoć ne pristižu.

Gnjev se akumulira u ovom narodu koji na svakom koraku gleda nepravdu.

Najpogrešniji i potez ravan kolektivnom samoubistvu bio bi da nasjednemo na provokacije i žustro odgovorimo spuštajući se na umobolni nivo onih koji žele raskomadati ovu državu i s lica zemlje zbrisati ovaj narod.

Nama danas ne trebaju populističke reakcije, verbalne osude napada iz dogovorenih ratova, a pogotovo ratnohuškačke izjave.

Ovaj narod i ova država moraju imati mudru politiku koja će energiju usmjeriti prema razvoju, zapošljavanju, modernim cestama i uslugama i boljem životu. To je uvjet svih uvjeta.

Bošnjacima ne treba takmičenje u zlu s kojekakvim radetama i vasićima.

Ne trebaju nam ni političari koji šalju poruke da je „sve prevršilo mjeru“. Kakvu mjeru? Otkad je to „mjera“?!

- Narod nije blećak – rekao je svojevremeno Alija Izetbegović.

Bošnjaci se, prema dosadašnjim reakcijama, odista ponašaju kao da nismo blećci.

Neka tako i ostane.

NA VRH

Podijeli članak na