KOMENTAR DANA

Božo pred sudom

Nije mala stvar da par državnih tužilaca završi na robiji jer su korumpirani

Piše: Sead NUMANOVIĆ

13.10.2018

Bivši šef Odjela za suzbijanje organiziranog kriminala i korupcije Tužilaštva Bosne i Hercegovine Božo Mihajlović suočen je sad već s dvije optužnice.

Terete ga za nestanak nekoliko stotina hiljada maraka. Novac je, gle apsurda, uzet kriminalcima tokom brojnih racija. I, kaže optužnica, završio je u džepovima Mihajlovića.

Dakle, dok je on "skrbio" i nad tim predmetima, pare su nestale. Ostale su gaćice i još ponešto.

Šef Odjela za korupciju domišljato je pokušao krivicu podvaliti svojoj sekretarici. Čovjek koji se trebao boriti protiv najozbiljnijih oblika kriminala, tvrdi, nije imao nadzor nad vlastitom sekretaricom. Kakav borac, takav i rezultat! Sad on nastoji spinovati da su novac uzeli drugi tužioci, a ne on. Čak i da se to pokaže tačnim, to je razlog više da i on zaglavi iza rešetaka.

Izbori jesu potvrdili da će BiH ostati na repu svega - od evropskog puta i sigurnije budućnosti građana, do iste te borbe protiv korupcije.

Ali, nada je… Nikad ne umire!

Budući da sada svjedočimo da su neke najkrupnije ribe tužilaštva ove države suočene s mogućim zatvorskim rešetkama, onda možemo sebi bar priuštiti iluziju da bi se nešto na suzbijanju raka ove države moglo i napraviti. Ipak nije mala stvar da par državnih tužilaca završi na robiji jer su korumpirani!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.