KOMENTAR DANA

Popravljanje štete

Piše: Evelin TRAKO

21.4.2019

Haos izazvan aferom “Selefije”, nikome nije i neće donijeti ništa dobro. Sve je jasnije da su oni koji su uzrokovali neviđenu halabuku trčanjem pred rudu, baziranu na pričama rekla-kazala, radili to kako bi prikrili ili pažnju javnosti skrenuli sa stvarnih problema.  

Gordana Tadić, glavna tužiteljica Tužilaštva BiH, našla se na udaru i zbog afere “Selefije”. Orkestrirani napadi nisu ništa drugo nego pritisak na pravosuđe.

Tužiteljica je prekjučer javno istupila i kazala da istraga nije završena u predmetu koji je službeno formiralo Tužilaštvo, a koja se odnosi na navode o vrbovanju građana BiH u ovoj aferi.

Podvukla je da stvari u kojima može nastati šteta, poput uznemirenosti građana, nisu trebale dospjeti u medije prije odgovarajuće provjere. Time ona nastoji da smiri uzavrele strasti koje pojedinci, iako svjesni posljedica, lansiraju iz raznih privatnih i drugih interesa i pobuda, ne ustručavajući se ni od podmetanja onima koji nisu po njihovoj volji i mjeri.

Kako god i kakvi god interesi bili, oni nisu i ne mogu biti od koristi državi i građanima.

Tadić svojom porukom i stavom, ali i neospornim činjenicama, u suštini, pokušava popraviti nanesenu štetu i u tom smislu treba i posmatrati njen istup.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.