KOMENTAR DANA

Nikad tobe doći

Orilo se sinoć na Bilinom polju "Ja te volim Sarajevo", a u isto vrijeme letjele su baklje

Aldin Tiro. Avaz

Piše: Aldin TIRO

10.8.2019

Fudbalski klub Sarajevo, zvanično najbolji tim u protekloj sezoni u domaćem prvenstvu, igrao je u četvrtak u Zenici utakmicu trećeg pretkola Evropske lige protiv BATE Borisova. 

Naš predstavnik poražen je rezultatom 2:1. Pa, dobro, ništa strašno. Dobro igrali, na kraju izgubili.

Nekako se čovjek i naviknuo da bh. timovi svoje evropske avanture završavaju početkom avgusta.

Ovog puta, fokus neće biti na igračima i stručnim štabovima, jer su ljudi, realno, dali sve od sebe, kako Sarajevo, tako i Zrinjski, a ranije i Radnik te Široki Brijeg.

Akcent je stavljen na "divljanje" navijača, ako se mogu nazvati tako, ne svih hvala Bogu, već manjeg broja, koji su prekrasnu zeničku noć zaključili bakljama, prekidom i osudama sa svih strana.

Baška što će bordo tim dobiti žestoku novčanu kaznu, što će, ukoliko naredne sezone izbori nastup u Evropi, igrati nekoliko utakmica bez publike.

To je nebitno. Bitno je ispucati svoje frustracije i ispoljiti "ljubav" prema svom timu.

Orilo se sinoć na Bilinom polju "Ja te volim Sarajevo", a u isto vrijeme letjele su baklje. Na apele i molitve igrača da to ne rade, "navijači" su se oglušili.  

Jer, ipak valja pokazati ko je najbolji u državi, regiji.

A kako drugačije pokazati ljubav nego pirotehnikom, koja je, čini se, arhaična u ostatku Evrope, ali kod nas neizostavan dio navijačkog orkestra.

Iz FK Sarajevo oglasili su se saopćenjem da su navijači ljubav prema klubu pokazali kaznama koje će u dogledno vrijeme biti izrečene klubu, a bit će izuzetno visoke.

Ali, džaba silne osude i upozorenja. Čeka se nova utakmica i neki derbi i ponovo sve isto. Ne možeš ti iz sebe izbaciti 20 i kusur godina indoktrinacije, valja prijeći preko nekih stvari, ali jok.

Nikad mi tobe nećemo doći ovdje, na brdovitom Balkanu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.