KOMENTAR DANA Admir Aljimi

Uzeti im što su oteli

Hoće li se sve završiti zatvordkom „ekskurzijom“ bez oduzimanja nelegalno stečene imovine

Piše: Admir Aljimi
16.09.2019 06:30

Admir Aljimi

Foto: Avaz

Pod čijim staklenim zvonom je četiri godine operirala grupa lopova koja je raznosila bankomate širom zemlje, prije nego su ih FUP-ovci pomeli u akciji „Orka“!?  

Znakovito je da tolike godine ekipa Rahmana Begluka u više kantona na jako drzak način pljačkala banke, tržne centre i bankomate. 

Čini se da se neće nikada saznati pod čijim kišobranom su toliko izdržali na slobodi, iako su se ukradenim novcem bahatili kupujući skupocjene automobile i nekretnine. 

Stručnjaci kažu da organizirani kriminal ne može postojati bez podrške nekoga „odozgo“, ali u pravilo taj neko kod nas nikada ne bude otkriven. 

Naprotiv, , kada „napumpanu“ bagru i idole ovdašnje omladine dovedu pred sudije, oni se po pravilu izjasne da su slabog imovnog stanja, pa njihove advokate plate upravo oni koje su opljačkali, dakle pošteni građani.   

 Kakav sudski epilog se može očekivati u ovom slučaju? 

Za nadati se da se sve neće završiti kao i obično, zatvorskom ekskurzijom od nekoliko godina, koju iskoriste za bildanje i pripremanje novih pljački uz provođenje vikenda na slobodi. 

Treba im oduzeti imovinu koju su ukrali, blokirati im sve račune, keš, svezati ruke i pokazati im ko je gazda u ovoj državi!

Vezane vijesti

KOMENTAR DANA
Stid i sramota
KOMENTAR DANA
Je li alarmantno
NA VRH