KOMENTAR DANA

Poziv učenicima na popravni ispit

Prosinečki na spisak za utakmice protiv Finske i Grčke dodao tri nova-stara imena

Nermin Demirović. Avaz

Piše: Nermin Demirović / Avaz.ba

24.9.2019

Naši dragi đaci imali su priliku da na lakši način apsolviraju gradivo ili bar dio gradiva, ali im tokom ovog mjeseca nije najbolje išlo. Ocjena iz predmeta Lihtenštajn, je istina prolazna, ali su za predmet Armenija zaslužili „čistu“ jedinicu. Onu kako su to nekada nastavnici znali reći „s postoljem“.

A kakva bi to škola bila kada ne bi postojao popravni, pa će đaci ponovo imati priliku na djelu pokazati koliko gradiva su prošli i zaslužuju li ocjenu više. Tako je učitelj ovog puta napravio popis i pozvao učenike (u ovom slučaju izabranike) da pristupe polaganju popravnog ispita u oktobru.

Jedina je razlika od uobičajenih školskih popravnih ispita što će ovog puta i učitelj polagati. Nije da se baš proslavio u ranijim predavanjima, pa nije ni čudo što mnogi od učenika ne znaju šta je koja lekcija, a posebno što nisu znali pokazati praktično ono što su od njega učili.

Robert Prosinečki, poslao je pozive. Tu su i tri nova-stara imena na spisku fudbalske reprezentacije BiH. Ruku na srce, nikoga nije iznenadio, jer nakon što je javno dao, pa povukao ostavku, morao je učiniti neke promjene.

Njegovi i naši igrači pokušat će idući mjesec pobijediti Finsku i Grčku. Kvalifikacije su gotovo izgubljene, a nije baš da se nismo nalazili u ovakvim situacijama. Optimizam ne ulijeva ni činjenica da smo se rijetko vraćali u igru nakon sličnih razočarenja u prethodnim kvalifikacijama.

Prosinečki još vjeruje u svoje znanje i tim koji ima, bar tako kaže, a mi nemamo druge nego da čekamo i nadamo se. Sada ponajviše treba vjerovati u čudo, jer ruku na srce, ova selekcija, u kvalifikacijama za nama malo čime je pokazala da trebamo biti optimisti.

I kamo sreće da na kraju đaci, ipak, polože ispite Finska i Grčka.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.