Komentar dana

Gastarbajteri s Koševa

Za Sarajevo nije igrao nijedan igrač koji je tu ponikao

Piše: Nermin DEMIROVIĆ
02.12.2019 16:03

Nermin Demirović

Foto: Avaz

Mersudin Ahmetović, majstor... Ekstaza kad je zabio gol Vedranu Kjosevskom. Imaju ih, sad će naplatiti petardu s Grbavice, ali kako utakmica odmiče, nekako se steže u srcima navijača Sarajeva.

Željo je bolji. Jedan, drugi, treći... Opet poniženje. Poruke, Amarove slike... Bombarduju sa svih strana, a vala, i može im se.

Nakon svega, nakon dva posljednja derbija, najrealnije bi bilo zapitati se razumiju li ovi koji su nosili dres Sarajeva u derbiju, a nikako branili čast tog kluba, koliko navijačima znači ta utakmica. Imaju li oni uopće osjećaj koliko je to bitan dan i koliko su bitni dani nakon te utakmice?

Zapisnik s utakmice možda govori ponajbolje. Sarajevo je gradskom rivalu na megdan izvelo 18 igrača, uglavnom bh. i balkanskih gastarbajtera na privremenom radu u glavnom gradu BiH. Nijedan igrač Sarajeva nije bio član omladinskog pogona ovog kluba pa možda kao dijete nije ni gledao neku od utakmica Sarajeva.

Na kontra strani, egezkutor je bio Semir Štilić, čovjek koji je cijeli život navijač Želje. Kjosevski, Sadiković, Osmanković, Stanić... Sarajevo takvih nema.

Za utjehu, Sarajevo ima zvaničnu stranicu, koja je poraz objavila i na engleskom. Veoma je bitna stvar izgubiti i na engleskom, da se može pročitati, do Vijetnama, a i šire. Uostalom, ni u tim kancelarijama se ne može naći neki bordo Štilić.

Vezane vijesti

KOMENTAR DANA
Halo, Sarajevo

Komentari

NA VRH