KOMENTAR DANA

Tresu u kolu stražnjice primitivnih radodajki...

Ponovo se na nekim portalima i profilima širi videosnimak s koga se ori pjesma i „vija kolo“ koje slavi zločine

Almasa Hadžić. Avaz

Piše: Almasa HADŽIĆ

5.1.2020

Ovih dana ponovo se na nekim portalima i Facebook profilima širi videosnimak s koga se ori pjesma i „vija kolo“ koje slavi zločine jednog naroda počinjene nad pripadnicima drugih naroda. Tačnije zločine srpskog naroda počinjene nad pripadnicima bošnjačkog i hrvatskog naroda. Užas!

Tresu u kolu stražnjice primitivnih radodajki, procikuju se seoske kabadahije i neosuđeni ratni zločinci iz posljednjeg, dok im terciraju isti takvi likovi iz onog tamo rata, svi jednako nadahnuti stihovima pjesme „Srebrenice, tako si mi mila da Bog da se tri put ponovila“ i „Oj, Pazaru, novi Vukovaru“...

Autori ovog gnusnog zločinačkog „hita“, naravno, nisu dolepršali s Marsa, niti je riječ o prahistorijskim likovima vaskrslim nakon Dejtona na nekoj svetkovini u okolini Bratunca ili Kuršumlije. Pjesme s ovog videosnimka, osim na društvenim mrežama, nerijetko se iz grla raznih škart pjevača i rijaliti zvijezda, uživo, uz klicanje egzaltirane mase, mogu čuti po lokalnim kafanama, porodičnim slavama, crkvenim vašarima...

Očito su očevi zločina takvoj patologiji u amanet ostavili da zločinom nadahnjuje tek rođene generacije, pa da se, baš kao što su to učinili prije 25 godina, u nekom budućem vremenu pojave na vratima neke druge Srebrenice i novim genocidom ponovo „osvete Turcima na ovim prostorima“. Prestrašno! 

Gori od autora pjesama koje pozivaju na nove i slave stare zločine nad pripadnicima drugih naroda, a kakvi nas ovih dana, ovim videosnimkom, udare sa FB profila i portala, su oni koji tako nešto dijele na društvenim mrežama.

I od jednih i od drugih, opet, gori su državni organi BiH koji 25 godina nakon dolaska mira, osim što nisu u stanju da procesuiraju počinioce opjevanih ratnih zločina, nisu u stanju da donesu zakone koji će spriječiti svaki vid širenje mržnje i poticanje na zločin  od koga god da dolazi.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.