KOMENTAR DANA

Nanin recept

Pokazala je Fata Orlović kako se bori za svoje i dala recept patriotima kako da sačuvaju državu Bosnu i Hercegovinu

Fahir Karalić. Avaz

Piše: Fahir Karalić / Avaz.ba

3.3.2020

Vrijedilo je boriti se sve ove godine i svima preporučujem da ostave tuđe, a da se bore za svoje. Ovako je prošle godine nana Fata Orlović prokomentirala presudu Evropskog suda za ljudska prava (ECHR), koji je jednoglasno presudio da je u vezi s crkvom na njenoj zemlji u Konjević-Polju prekršena Evropska konvencija o ljudskima pravima.

Ne dam svoje i neću se umoriti boreći se za svoje - ponavljala je uporno sve ove godine nana Fata, ni na trenutak ne dvoumeći se hoće li ići do kraja. I istrajala je. Sama je pobijedila sve, politiku, vladare. Crkvu ovih dana sele iz njene avlije.

I eto najboljeg primjera i recepta Bosancima i Hercegovcima kako da sačuvaju domovinu - isto onako kako je svoju avliju sačuvala nana Fata. Nana nije dala ni centimetar svoje zemlje. Ni mi, Bosanci i Hercegovci, ne trebamo dati ni pedalj Bosne i Hercegovine. O svemu može kompromis, osim o cjelovitoj državi.

Grad/šeher Banja Luka nije ni Dodikova ni Vučićeva ni samo srpska. Ona je bosanska i hercegovačka, isto kao što zapadni Mostar nije samo hrvatski. Baš kao i što Sarajevo nije i ne smije biti samo bošnjačko! Tako i Ustav BiH predviđa i tako mora biti.

Ako i pedalj ove zemlje postane isključivo srpski, hrvatski ili bošnjački, bit će to poraz patriota, Bosanaca i Hercegovaca, svih onih koji vole ovu zemlju i nemaju druge domovine osim nje, a krila u leđa secesionistima, koji maštaju o njenom rastakanju.

Aferim, nano Fato.

Ti, očito, najbolje znaš da „ćud je ćud, a sud je sud“. Oni su se umorili, ti nisi!


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.