KOMENTAR DANA

Četnici dolaze

Za 13. mart novo višegradsko okupljanje kako bi obilježili godišnjicu smrti ratnog zločinca Draže Mihailovića

Almasa Hadžić. Avaz

Piše: Almasa HADŽIĆ

9.3.2020

Pripadnici Ravnogorskog četničkog pokreta iz BiH s pridodatim četnicima iz okruženja, najavili su za 13. mart novo višegradsko okupljanje kako bi obilježili godišnjicu smrti ratnog zločinca Draže Mihailovića.

Okoštala zločinačka ideologija iz Drugog svjetskog rata, povampirena u likovima svojih sljedbenika iz posljednje agresije na BiH, tako se ovih dana priprema za još jednu manifestaciju mržnje i primitivizma kojom svojim ulojenim bradama i zahrđalim kokardama, na sramotu naroda kojem pripadaju, svijetu žele pokazati da su ratni zločinci njihovi idoli vrijedni slavljenja i poštovanja.

Za svakog normalnog čovjeka, bilo kojoj vjeri i naciji da pripada, postrojavanje obožavalaca zločinca Draže Mihailovića u Višegradu, tačnije pripadnika Ravnogorskog četničkog pokreta, čin je najvećeg stepena primitivizma, ali i mentalne bijede njegovih članova.

Kakve to poruke ravnogorci višegodišnjim postrojavanjem u Višegradu odašilju građanima BiH, posebno Bošnjacima.

Ako misle da će njihova uniformirana povorka predvođena ishlapjelim samoproglašenim vojvodama i još nepresuđenim ratnim zločincima iz devedesetih godina, zaplašiti Bošnjake koji su se vratili u svoj Višegrad i natjerati ih na novi egzodus kako su to radili 1992. godine, grdno se varaju.

No, ako žele pokazati da za njih i takve kao što su oni, to jest sljedbenike i promotore zločinačke četničke ideologije u BiH, nema zakona, onda su sasvim sigurno u pravu.

Vrijeme je da nakon višegodišnjih četničkih provokacija u Višegradu, pripadnici državnih policijskih i pravosudnih organa ovog 13. marta konačno zavire u svoje  arhive i iz stroja ispred Dražine biste izvuku osvjedočene ratne zločince čija se imena godinama kisele u njihovim tefterima i ladicama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.