KOLUMNE

Nije samo Fikret kriv

Fikret Hodžić je neko kome su rekli niko ne može da nabavi respiratore, ni Srbija, ni veliki Aleksandar Vučić, samo ti, Fikrete, možeš

Miralem Aščić. Avaz

Piše: Miralem Aščić / Avaz.ba

1.5.2020

Nije Fikret Hodžić ništa kriv. Krivi su drugi. Samo Fikret, kojeg raja odmilja zove Fićo, TV voditelj i poduzetnik, lice s TV ekrana, koje je, kako kaže, blještavilo televizije zamijenio sadnjom malina, poljoprivrednim aktivnostima, nije ništa.

U prijevodu, on se samo založio, potrudio, angažirao, iskazao, dokazao, želio da pomogne narodu ove napaćene zemlje. I to u moru drugih, stručnih, sposobnih, samo je izabran Fikret Hodžić ispred svih nas da bude spasilac zdravstvenog sistema.

Gdje prestaje logika, tu počinje Bosna, neko je davno napisao i nije pogriješio. Jer samo u Bosni, ovakvoj nakaradnoj, očito da nema ni logike ni zdrave pameti.

Da ima, ne bi voćar, koliko god se trudio, založio, iskazao, dokazao, dobio posao vrijedan 10,5 miliona maraka da uvozi opremu za medicinske ustanove.

No, nije kriv Fikret. I nije. Krivi su i Fikretovi pajdaši i idejni tvorci ove cijele igranke.

Fikret Hodžić u ovoj priči i njegova „Srebrena malina“ samo su pijuni, paravan. Neko ko se isprsio da se vidi na TV ekranu, na Sarajevskom aerodromu, da bude humanitarac i spasilac.

Neko kome su rekli - niko ne može da nabavi respiratore, ni Srbija, ni veliki Aleksandar Vučić, samo ti, Fikrete, možeš. I tako je bilo. Niko nije mogao, samo je uspio Fikret. Ali, umjesto respiratora, stigli su ventilatori.

I to preplaćeni, kineski. Da stvar bude gora, u bolnicama su beskorisni. Ali zato u zraku ili, bolje rečeno, nečijem džepu vise 4,2 miliona KM i to je već posao za SIPA-u, ali i za Fikreta.

Jer, umjesto onih koji su Fikreta Hodžića uvjerili, ovlastili, žrtvovali, da može što ne može niko, negdje iz udobne fotelje tvrde da nemaju veze s ovim, samo će Fikret Hodžić morati dati odgovore i Tužilaštvu i SIPA-i.

I neka će. Ko se mača laća, od mača i strada.

Samo da ne bude ona - tresla se gora, rodio se miš, kao što sa svakom aferom u BiH bude svaki put.

Vrijeme je da se konačno, i to u vrijeme najveće svjetske zdravstvene krize izazvane pandemijom koronavirusa, neko u pravosuđu zapita šta i kako radi i za koga radi.

 

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.