FESTIVAL AUTORSKOG FILMA

Ovacije publike na premijeri komedije “Deset u pola”u Beogradu

Puno pozdrava svima, a posebno ekipi Festivala autorskog filma, naveo je Tanović u pismu

Ekipa filma "Deset u pola". Agencije

L. K. P.

29.11.2021


Publika je ovacijama i gromoglasnim, višeminutnim aplauzom u Kombank dvorani na Festivalu autorskog filma (FAF) u Beogradu pozdravila komediju Danisa Tanovića “Deset u pola”, koja je premijerno prikazana u nedjelju, 28. novembra pred fantastično raspoloženom publikom.

-Ovo je jedan od najljepših i najvažnijih događaja ovogodišnjeg festivala. Veliko mi je zadovoljstvo i čast da predstavim film velikog reditelja i velikog prijatelja našeg festivala, Danisa Tanovića, rekao je Srdan Golubović, predsjednik Savjeta FAF-a.

Golubović je pročitao i pozdravno pismo reditelja upućeno publici.

-Dragi prijatelji, nadam se da će vam večerašnja projekcija razbiti novembarsko sivilo i bar vas malo oraspoložiti. Ako nakon projekcije izađete gladni ali sa osmijehom i ako poželite da dođete u Sarajevo na jednu desetku u pola, smatraću da je naša misija bila uspješna. Puno pozdrava svima, a posebno ekipi Festivala autorskog filma, naveo je Tanović u pismu.





Publika u Beogradu. Agencije

Uoči svečane premijere, film su na druženju s medijima, prijateljima i gostima festivala, predstavili Jovan Marjanović, producent, i Kenan Magoda, predsjedavajući Povjerenstva Turističke zajednice Kantona Sarajevo, jedan od partnera filma.


-Ovaj film pokazuje kakvu vrijednost autor tog kalibra donosi jednom projektu, bio to njegov autorski film ili komedija. Tanović je donio jednu dodatnu vrijednost u svakom pogledu - od razvoja ideje, do samih ljudi okupljenih oko filma, izjavio je Marjanović.

“Deset u pola” prikazivanja u kinima u BiH, zemljama regije i u većim evropskim gradovima počinje od 2. decembra.

Publiku je u Kombank dvorani pozdravio dio ekipe filma – glumice i glumci Almir Palata, Anja Matković, Helena Vuković, Kerim Čutuna, Izudin Bajrović, Branko Đurić, scenarist Nikola Kuprešanin i producent Jovan Marjanović.



Ekipa filma "Deset u pola". Agencije

Nakon Beograda, u ponedjeljak, 29. novembra “Deset u pola” će imati ekskluzivnu projekciju u Novom Sadu, u Cineplex Areni, s dijelom glumačke ekipe.


Tanovićev film “Deset u pola” nastao je u produkciji Obala Art Centra i Turske radio-televizije (TRT), i uz podršku BH Telecoma i Visit Sarajevo.


Film je otvorio ovogodišnji 27. Sarajevo Film Festival, a prije Festivala autorskog filma u Beogradu, prikazan je na Zagreb Film Festivalu, na festivalima u Turskoj u Istanbulu - Bosphorus Film Festivalu i u Dohi u Kataru na Ajyal Film Festivalu.


Regionalni kino-distributer filma “Deset u pola”  je dugogodišnji partner Sarajevo Film Festivala Con film grupacija u saradnji sa kompanijama Art Vista i Oskar film.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.