RADO VIĐEN GOST

Zoran Kesić publici u Sarajevu se predstavio priredbom "Priče i pjesme"

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova...

Bosanski kulturni centar je odzvanjao od smijeha. N. Novaković

N. N.

15.10.2022

Zoran Kesić je rado viđen gost, a da publika voli njegov britak humor. Dokazao je to nastupom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu. 

Popularni kritičar i voditelj emisije „24 minuta“ predstavio se svojom priredbom “Priče i pjesme”. Na samom početku se osvrnuo na nedavno održane izbore i najavio predstavu sevdalinkom „Lud, zbunjen, normalan“, kako se našalio. 

Bosanski kulturni centar je odzvanjao od smijeha, a on je zahvalio publici na podršci.

Zoran Kesić, jedno je od najpoznatijih TV lica u Srbiji i jedan od najcjenjenijih satiričara i humorista u regionu bivše Jugoslavije. Autor je kompletnog scenarija za svoj nastup što samo po sebi nije garant kvaliteta, ali je bar garant da je sve njegovo i da ga niko neće tužiti za plagijat i krađu.

“Priče i pjesme” je humoristička priredba koja kombinuje elemente stand up komedije, pozorišta, improvizacije, kabaretskog programa sa izvođenjem pjesama i interakcije sa publikom.

U svojoj priredbi, Kesić na zabavan, satiričan i oštar način obrađuje teme poput politike, korupcije, religije, nacionalnih mitova, penzionera, muško ženskih odnosa, umjetnosti, medija i društvenih mreža. Kesić se poigrava sa stereotipima, balansira na granici politički korektnog, ne plašeći se da u satiričnom maniru otvori i najbolnije teme.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.