TRAŽILA SE KARTA VIŠE

Svjetski poznati violinista Stefan Milenković održao koncert u NPS-u

Pozorište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta

Sa večerašnjeg koncerta. N. Novaković

N. N.

17.3.2023

Svjetski poznati violinista Stefan Milenković i dirigent maestro Ivo Lipanović susreću se ponovno nakon 34 godine zahvaljujući koncertu Sarajevske filharmonije koji se održao večeras u Narodnom pozorištu u Sarajevu.

- Sjećam se, bila je to 1989. godina, a Stefan je tada bio dvanaestogodišnjak. Ispred HNK Split vozio je skateboard, a onda ga je majka pozvala da uđe i dala mu violinu. U tom trenutku se preobrazio u ozbiljnog muzičara. Bio je to jedan od meni najdržaih koncerata. Milenković je tada svirao Mozartov Koncert za violinu i orkestar u A duru, a nakon toga je izvedena Betovenova peta simfonija - prisjetio se maestro Lipanović na press konferenciji koja je održana uoči sarajevskog koncerta.

Čuveni violinista Milenković, na sarajevskom koncertu koji je održan večeras odsvirao je Koncert za violinu i orkestar u D duru Johannesa Brahmsa, čuveno djelo violinske literature. 

Kako javlja "Avazov" reporter koji je prisustvovao koncertu, Narodno pozorište je bilo ispunjeno do posljednjeg mjesta, a tražila se karta više. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.