ČIKOPISAC U "RIBICI"

Elvir Halilović najmlađim Hadžićanima predstavio "Priče iz srcolike zemlje"

Nadam se da sam ih potaknuo da čitaju, da natjeraju roditelje da im čitaju, a školarci su obećali da će i sami pokušati nešto da napišu, rekao je on

Halilović se družio s mališanima. Avaz

A. O.

26.3.2023

U sedmici kada se obilježavaju Svjetski dan usmenog pripovjedanja i Svjetski dan poezije hadžićki vrtić "Ribica" posjetio je pisac Elvir Halilović i mališanima predstavio svoje "Priče iz srcolike zemlje".

Ova zbirka priča za djecu prva je knjiga Elvira Halilovića, koji je već dobio i nadimak Čikopisac, i djeci prihvatljivim jezikom govori o pozitivnim vrijednostima koje često zaboravljamo. Govori o prijateljstvu, značaju porodice, očuvanju prirode, o tome da se rad i trud uvijek isplate. 

Sve je to protkano motivima iz Bosne i Hercegovine – njenom historijom i legendama, prirodnim ljepotama, onim čim je naša domovina posebna u životinjskom i biljnom svijetu.

Osim vrtića Elvir je posjetio i OŠ „Hadžići“ gdje je također uživao u druženju sa najmlađima.

- Ova druženja sa hadžićkim mališanima bila su predivna. Hvala im što su me ugostili i drago mi je što smo uživali zajedno. Nadam se da sam ih potaknuo da čitaju, da natjeraju roditelje da im čitaju, a školarci su obećali da će i sami pokušati nešto da napišu - rekao je Elvir Halilović.

Predstavio je svoje priče i pjesme i dogovorio sa učenicima naredno druženje, u kojem će se oni predstaviti svojim stvaralaštvom.

- “Priče iz srcolike zemlje" govore o prijateljstvu, o radosti, o sreći, a na ovim našim druženjima sve je prštalo od osmijeha i radosti. Jedva čekam da se ponovo vidimo - rekao je Halilović.

U knjizi je i veliki broj ilustracija koje je također radio Elvir, kao i „enciklopedijski“ dio u kojem su pojašnjene činjenice koje su autoru bile povod za priče. Čikopisac Elvir Halilović je mališanima u vrtiću “Ribica”predstavio ribice iz svoje knjige, prijatelje Idu i Ninu te fudbalerku Leu. 

Osim pričama predstavio se i svojim pjesmicama, a jednu je specijalno napisao za hadžićke „Ribice“ koje su ga nagradile velikim aplauzom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.