NP SARAJEVO

Josip Pejaković obilježio 55 godina umjetničkog rada

Glumac je izveo svoju monodramu „Oj, živote“

Josip Pejaković. N. Novaković

N. Novaković

27.3.2023

U Narodnom pozorištu Sarajevo večeras je održano "Večer Josipa Pejakovića", povodom 55 godina umjetničkog rada ovog velikog bosanskohercegovačkog glumca.

Svjetski dan teatra

Na Svjetski dan teatra, 27. marta, bard bh. glumišta Josip Pejaković na scenu je izašao sa zanimljivim programom pred publiku na matičnoj sceni na kojoj je ostvario neke od najvećih uloga u bh. teatru.

Glumac je izveo svoju monodramu „Oj, živote“, koja je njegova lična karta. Prije same monodrame u sali Narodnog pozorišta se mogla vidjeti izložba fotografija. Dvadesetominutna videoprojekcija je podsjetila publiku na njegove filmske i teatarske uloge. Josip Pejaković je napisao i monografiju koja je nastala kao plod njegovog ogromnog iskustva i donosi presjek svega što je uradio u karijeri.

Mirela i Denis Bećirović. N. Novaković

U publici su uživali Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Herecegovine, u društvu supruge Mirele, Ćamil Duraković, Kaća Dorić, Selma Spahić, Edina Papo, Mustafa Mustafi i drugi.

Pejaković je ispraćen ovacijama i aplauzima, a nakon zdravstevnih problema koji ga prate od 2018.godne ovo je bio njegov veliki povratak na scenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.